Wat kost de ondersteuning door Mantelzorgvuldig?

Als mantelzorger is hulp welkom, maar wie betaalt die ondersteuning dan? Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om onze hulp te (laten) vergoeden:

 

Aanvullende zorgverzekering
Als je als mantelzorger een aanvullende verzekering hebt, wordt de dienstverlening van een mantelzorgmakelaar vaak van daaruit vergoed. Check hier via de vergoedingenlijst 2024 of jij met jouw verzekering in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Persoonsgebonden budget
Heb je een PGB vanuit de Wet langdurige zorg? Dan kun je de dienstverlening van Mantelzorgvuldig betalen uit het vrij besteedbaar bedrag. Sommige gemeenten hebben binnen het Persoonsgebonden budget vanuit de Wmo ook een vrij besteedbaar bedrag opgenomen.

 

Vergoedingen voor mantelzorgers

Een vergoeding vanuit de werkgever voor mantelzorgers
Combineer jij een baan met mantelzorg? Informeer dan eens bij je werkgever naar een eventuele vergoeding. Het kan lastig zijn het gesprek aan te gaan, maar als jouw werkgever op de hoogte is van jouw situatie, dan kan dat al veel opleveren. Begrip voor jouw situatie is ook heel veel waard en wie weet zit er zelfs een vergoeding in.

 

Zelf een mantelzorgmakelaar betalen
Kun je geen aanspraak maken op welke vergoeding dan ook? Informeer dan gerust naar ons geldende uurtarief. Na een vrijblijvende intake geven wij jou heel gericht aan welke kosten onze rol als mantelzorgmakelaar met zich meebrengt. Ook dan zit je nog nergens aan vast. Je bepaalt pas daarna of je gebruik maakt van Mantelzorgvuldig als mantelzorgmakelaar.

 

Op onze diensten zijn de algemene voorwaarden  en het privacyreglement van toepassing.