Een Mantelzorgmakelaar voor werkgevers

Wist je dat bijna een kwart van de werkenden hun werk combineert met mantelzorg? Jazeker, ook in jouw organisatie! Ontwikkelingen zoals vergrijzing, het langer thuis blijven wonen van ouderen en krapte op de arbeidsmarkt spelen een grote rol. Nederland verandert langzaam maar zeker in een participatiesamenleving. Ook werkgevers krijgen hier – soms tegen wil en dank – mee te maken. Zo wordt inmiddels al 18% van het ziekteverzuim veroorzaakt door mantelzorg. Het loont de moeite om dit in jouw bedrijf omlaag te brengen! Wanneer je als werkgever de mantelzorgers in je organisatie ondersteunt, levert je dat als werkgever diverse voordelen op. Het zorgt namelijk voor een aanzienlijke verlaging van het verzuim, voor een verhoging van de productiviteit én voor blijere medewerkers.

Voordelen van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Ondersteuning bieden aan je werknemers draagt bij aan zowel het welzijn van je medewerker als dat van je bedrijf. En eigenlijk ook aan je eigen welzijn. Want medewerkers die een goede balans vinden tussen werk en privé zijn vitaler, productiever, innovatiever, werken beter samen en zijn tevredener over hun werkgever. Zij hebben meer vertrouwen in het management, zijn loyaler en meer betrokken.

Werkgevers en mantelzorgers

Voor een mantelzorger is weten dat er steun is vanuit de werkgever vaak al voldoende. Soms is het nodig om afspraken te maken over flexibele werktijden, mogelijkheden tot thuis werken of parttime werken. Of om samen te kijken naar de verlofmogelijkheden die de wet en/of CAO bieden.

Mantelzorgmakelaar voor zorgprofessionals en gemeenten

Als huisarts, praktijkondersteuner, thuiszorgmedewerker, casemanager en wmo-consulent lever je een belangrijke bijdrage aan de zorg van je patiënt of cliënt. Je bent er voor de zorgvrager. Maar je weet ook als geen ander hoe belangrijk de mantelzorger is. Deze heeft immers vaak een signalerende functie in de thuissituatie. Merk je dat een mantelzorger vastloopt in vragen of problemen? Of merkt je dat overbelasting dreigt? Wijs de mantelzorger dan op de mogelijkheid tot ondersteuning door Mantelzorgvuldig. Samen kunnen we voorkomen dat de mantelzorger uitvalt, met alle gevolgen van dien voor de zorgvrager.

 

Wil je als professional meer weten over de meerwaarde van Mantelzorgvuldig? Ik kom graag langs voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Neem contact met ons op via petra@mantelzorgvuldig.nl of bel naar 06-53302209.

Een mantelzorgmakelaar voor uw medewerkers

Wil je als werkgever aandacht besteden aan de mantelzorgers binnen je organisatie? En zo het ziekteverzuim terugbrengen? Ik kom graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een workshop voor je werknemers of ondersteuning bij het opstellen van  mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Na het inventariseren van je wensen kunnen wij gericht een offerte uitbrengen.

Wat onze klanten zeggen

Mika is gek op fietsen maar kan dit niet zelfstandig. Vanwege mijn COPD wilde ik graag een duofiets met trapondersteuning. Na drie jaar proberen bij de gemeente was ik er helemaal klaar mee. Gelukkig kwam ik via via met Petra in gesprek. Zij kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar! Wij zijn zo blij, niet te beschrijven. Wat zullen wij veel fietsen nu, hartelijk dank!

Marja, moeder van zoon Mika met een meervoudige handicap

Meer dan tevreden en super blij! Dankzij de kennis, professionaliteit, inzet, enthousiasme en gedrevenheid van Petra is haar in zeer korte tijd gelukt wat wij zelf in vijf jaar en na verschillende pogingen niet voor elkaar hebben gekregen. Ze heeft liefde voor haar vak en dat straalt ze uit! Het persoonlijk contact is heel fijn, ze brengt je in alles wat ze doet direct op de hoogte van de stand van zaken. Luuk heeft nu eindelijk een prachtige stoere aangepaste fiets met trapondersteuning waarmee hij bijvoorbeeld zelfstandig naar de dagbesteding kan fietsen. Hij is dolgelukkig en dan zijn wij dat ook! 

Renate en Luuk: Zelfstandig naar de dagbesteding! Het is gelukt.

Plotseling in een andere zorgsituatie zitten, zorgt ervoor dat je leven op zijn kop staat. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken, dingen waar je helemaal niet over nagedacht hebt of over na wilt denken.

Petra zorgt ervoor dat er orde in de chaos in je hoofd komt. Ze is je geweten en weet haar weg te vinden in de administratieve en organisatorische rompslomp. Na een eerste gesprek voelde het goed om de dingen uit handen te geven. En daar ben ik normaal niet zo goed in!

Renee, moeder van een zoon met een ernstige, chronische ziekte handicap

Marja en haar zoon Mika met een meervoudige handicap

Marja en Mika: eindelijk die duofiets. Zo blij!

Mika is gek op fietsen, maar kan dit niet zelfstandig. Vanwege mijn COPD wilde ik graag een duofiets met trapondersteuning. Na drie jaar proberen bij de gemeente was ik er helemaal klaar mee. Gelukkig kwam ik via via met Petra in gesprek. Zij kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar! Wij zijn zo blij, niet te beschrijven! Wat zullen wij veel fietsen nu. Hartelijk dank, Petra!

Carla, vrouw van Theo, die Alzheimer heeft

Mijn man heeft Alzheimer. Ik zag door de bomen het bos niet meer wat betreft hulp, zorg en alle instanties. Er kwam zoveel voorbij! Ik had de puf en de tijd niet om me daar in te verdiepen, naast mijn werk. Tot ik in contact kwam met Petra. Wat een fijne en snelle aanpak heeft zij.

Zorgvuldig ontzorgen, zo zou ik het willen noemen. Ik ben in heldere taal geïnformeerd over de mogelijkheden en heb uitleg gekregen over de zorgwetten, waardoor ik nu snap waar ik moet zijn voor welke zorg. Ook heeft Petra in overleg met mij en de casemanager dementie op een creatieve manier de Wlz indicatie voor een deel in PGB om kunnen zetten. Hierdoor kan ik nu zelf zorg inkopen voor mijn man, met mensen die hij vertrouwt. Dank je wel!