Over Mantelzorgvuldig

Mantelzorgvuldig is opgericht door mij, Petra Droste. Ik heb ruim 25 jaar werkervaring in zowel het bedrijfsleven (vastgoed) als in de welzijnssector. Daarbij heb ik met succes in beide branches zowel ‘met de poten in de klei gestaan’ als diverse leidinggevende functies bekleed. Eind 2019 besloot ik om voor mezelf te beginnen als mantelzorgmakelaar, zodat ik mantelzorgers gericht kan ondersteunen en begeleiden in de vaak ingewikkelde zaken waar zij tegenaan lopen. Hierbij kan ik het zakelijke, juridische en sociale met elkaar combineren, want uiteindelijk haal ik daar de meeste voldoening uit. In 2020 heb ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd mantelzorgmakelaar gevolgd en ben ik mijn praktijk Mantelzorgvuldig begonnen.

Het lidmaatschap van de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars BMZM en de beroepsregistratie bij het Registerplein garanderen optimale kwaliteit en up-to-date kennis voor de mantelzorgers die ik ondersteun.

Mijn visie als Mantelzorgmakelaar

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om mantelzorgtaken te combineren met werk, gezin, familie, vrienden en jezelf daarbij niet te vergeten. De vaak ingewikkelde wet- en regelgeving en de (on)mogelijkheden om zaken voor elkaar te krijgen, kosten net die energie die je nodig hebt om zelf overeind te blijven. Met Mantelzorgvuldig help ik jou om de zaken op een rij te krijgen en ondersteun ik jou met regeltaken.

Missie

Mantelzorgvuldig levert kwaliteit op elk gebied van mantelzorgondersteuning voor mantelzorgers, werkgevers, zorgprofessionals en gemeenten. We willen hierbij zo optimaal mogelijk samenwerken en we blijven dicht bij onze eigen waarden: toegankelijk, betrouwbaar en creatief.

Wat onze klanten zeggen

Mika is gek op fietsen maar kan dit niet zelfstandig. Vanwege mijn COPD wilde ik graag een duofiets met trapondersteuning. Na drie jaar proberen bij de gemeente was ik er helemaal klaar mee. Gelukkig kwam ik via via met Petra in gesprek. Zij kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar! Wij zijn zo blij, niet te beschrijven. Wat zullen wij veel fietsen nu, hartelijk dank!

Marja, moeder van zoon Mika met een meervoudige handicap

Meer dan tevreden en super blij! Dankzij de kennis, professionaliteit, inzet, enthousiasme en gedrevenheid van Petra is haar in zeer korte tijd gelukt wat wij zelf in vijf jaar en na verschillende pogingen niet voor elkaar hebben gekregen. Ze heeft liefde voor haar vak en dat straalt ze uit! Het persoonlijk contact is heel fijn, ze brengt je in alles wat ze doet direct op de hoogte van de stand van zaken. Luuk heeft nu eindelijk een prachtige stoere aangepaste fiets met trapondersteuning waarmee hij bijvoorbeeld zelfstandig naar de dagbesteding kan fietsen. Hij is dolgelukkig en dan zijn wij dat ook! 

Renate en Luuk: Zelfstandig naar de dagbesteding! Het is gelukt.

Plotseling in een andere zorgsituatie zitten, zorgt ervoor dat je leven op zijn kop staat. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken, dingen waar je helemaal niet over nagedacht hebt of over na wilt denken.

Petra zorgt ervoor dat er orde in de chaos in je hoofd komt. Ze is je geweten en weet haar weg te vinden in de administratieve en organisatorische rompslomp. Na een eerste gesprek voelde het goed om de dingen uit handen te geven. En daar ben ik normaal niet zo goed in!

Renee, moeder van een zoon met een ernstige, chronische ziekte handicap

Marja en haar zoon Mika met een meervoudige handicap

Marja en Mika: eindelijk die duofiets. Zo blij!

Mika is gek op fietsen, maar kan dit niet zelfstandig. Vanwege mijn COPD wilde ik graag een duofiets met trapondersteuning. Na drie jaar proberen bij de gemeente was ik er helemaal klaar mee. Gelukkig kwam ik via via met Petra in gesprek. Zij kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar! Wij zijn zo blij, niet te beschrijven! Wat zullen wij veel fietsen nu. Hartelijk dank, Petra!

Carla, vrouw van Theo, die Alzheimer heeft

Mijn man heeft Alzheimer. Ik zag door de bomen het bos niet meer wat betreft hulp, zorg en alle instanties. Er kwam zoveel voorbij! Ik had de puf en de tijd niet om me daar in te verdiepen, naast mijn werk. Tot ik in contact kwam met Petra. Wat een fijne en snelle aanpak heeft zij.

Zorgvuldig ontzorgen, zo zou ik het willen noemen. Ik ben in heldere taal geïnformeerd over de mogelijkheden en heb uitleg gekregen over de zorgwetten, waardoor ik nu snap waar ik moet zijn voor welke zorg. Ook heeft Petra in overleg met mij en de casemanager dementie op een creatieve manier de Wlz indicatie voor een deel in PGB om kunnen zetten. Hierdoor kan ik nu zelf zorg inkopen voor mijn man, met mensen die hij vertrouwt. Dank je wel!